Romantik Hotel Villa Margherita Romantik Hotel Villa Margherita
logo

VÄLKOMMEN TILL HOTELL MARGHERITA I VENEDIG

Brenta Villas

Villa Pisani, också känd som Villa Nazionale, och är belägen i Strà, ett vackert venetiansk område som lockade Doge Alvise Pisani som hade magnifika trädgårdar anlagda runt huset. Det byggdes i början av 1700 talet och ritades av arkitekten Gerolamo Frigimelica åt Pisani familjen. Villan är den största och mest känd och den användes av Napoleon och har även fungerat som plats för det första mötet mellan Mussolini och Hitler. Villan har fresker av Tiepolo, Guarana and Bevilacqua.

Villa Foscari är en patricier-villa som byggdes mellan 1558 och 1560 i Mira, ritad av Palladio och anses vara en av de mest romantiska och klassiska villor i Brenta Rivieran. Det är känt som La Malcontenta, ett smeknamn den fick när maken till en i Foscari familjen blev inlåst där eftersom hon påstods inte längre leva upp till sin äktenskapliga plikt.

Villa Gradenigo är ett vackert exempel på en 1500 tals villa. I början av 1800 talet var villan uppdelad i många olika lägenheter. Den har senare restaurerats och fresker på golvet och första våningen kan nu beundras.

Villa Widmann Foscari är ett 1700 tals palats omgivet av cypresser och hästkastanjträd och trädgårdarna pryds av många stenstatyer av gudar, nymfer och Amor.

Villa Barchessa Valmarana byggdes under 1540-talet och är ett av Palladios tidigare verk. Detta på uppdrag av två kusiner i Valmarana familjen och dess utformningar som visar särskilt inflytande av byggnader från antiken.